Прашања и одговори: Простате Потенцијал

Дали PROSTATE POTENCIJAL освен на простатата влијае и на потенцијата?

Да, позитивно влијае на потенцијата. Мажите кои го земаат освен намалување на симптомите од страна на простата имаат и подобра сексуална функција. Меѓутоа, доколку се поизразени симптомите со потенцијата, тогаш се советува покрај PROSTATE POTENCIJAL да се зема и POTENCIJAL – наутро и навечер по една таблета од двата препарата во тек на три месеци. Дополнително може да се земе и една таблета POTENCIJAL FORTE пола час пред сексуалниот однос за зголемено моментално дејство.

Дали постојат контраиндикации за примена на PROSTATE POTENCIJAL?

Нема контраиндикации. PROSTATE POTENCIJAL е потполно сигурен по здравјето и може да го користат сите мажи без оглед на здравствената состојба.

Имам 53 години и немам зголемена простата. Дали би било корисно за мене да земам PROSTATE POTENCIJAL?

Редовното земање на PROSTATE POTENCIJAL во Ваши години секако е корисно и допринесува за полесно функционирање на простатата и подобра потенција.

Докторот ми рече дека имам нешто зголемена простата, но јас немам никакви потешкотии, дали да земам PROSTATE POTENCIJAL?

Добро е што до сега немате никакви потешкотии. Сепак, како и кај претходното прашање, земањето на PROSTATE POTENCIJAL допринесува за подобро функционирање на простатата што може да помогне за покасно појавување на првите симптоми.

Имам зголемена простата, потешко го празнам мочнит меур и често имам бактерии во мокрачата. Може ли да ми помогне PROSTATE POTENCIJAL?

Секако. PROSTATE POTENCIJAL ќе допринесе за намалување на симптомите и за поефикасна борба против бактериите.
Во такви ситуации Д-р. Поповиќ советува заедничка примена на PROSTATE POTENCIJAL и URO POTENCIJAL. Треба да се зема наутро и навечер по една таблета од двата препарата во тек на подолг временски период (од неколку недели до неколку месеци).

Потенција и вежбање

2016-10-24

Reuters Health: Според најновите сознанија мажите кој имаат проблем со ерекција можат да имаат корист од вежбање и физички активности.

Заштита од бременост

trudnoca featured 2016-09-05

Кога ќе се спомне “ заштита” при сексуален однос обично се мисли на кондом кој дава одредена заштита и од несакана бременост и од полово преносливи болести (ППБ).