Прашања и одговори: Потенцијал Форте

Кои се контраиндикации за употреба на POTENCIJAL FORTE – кој не би смеел да се зема?

POTENCIJAL FORTE може да го користат апсолутно сите без разлика на годините и здравствената состојба.
POTENCIJAL FORTE е потполно сигурен по здравјето и не може никому да наштети!
Постојат одредени околности кога неговата примена не се препорачува, значи може ,но, не се препорачува на: бремени жени, доилки, лица помлади од 18 години и на оние кои сигурно знаат дека се пречуствителни на некои од состојките.
Само оние луѓе кои сигурно знаат дека се алергични на некои од состојките на POTENCIJAL не треба да ги земаат. Значи, не тие кои се плашат дека можеби се алергични, туку исклучиво оние кои порано имале алергиска реакција на некоја од состојките не треба да го земаат.
Сите останати може слободно да го користат!
На кутијата на POTENCIJAL FORTE стојат неколку предупредувања кога се во прашање кардиоваскуларните заболувања, дијабетичарите, бубрежните и психијатриските болни. Тие предупредувања се ставени од правно-административни причини и немаат некое особено медицинско значење.Д-р. Поповиќ во текот на изминатите 10 години го препорачуваше POTENCIJAL на сите оние пациенти кои ги имаа горе споменатите здравствени проблеми (дијабет, зголемен крен притисок, ангина пекторис, прележан срцев инфаркт, мозочен удар...). Токму на овие пациенти беше ризично да им се дава било што друго и Д-р. Поповиќ се одлучуваше за POTENCIJAL како за најсигурен избор! Исто важи и за POTENCIJAL FORTE. Иако е неколку пати појак од POTENCIJAL, POTENCIJAL FORTE е апсолутно сигурен по здравјето.

Дали POTENCIJAL FORTE мора да се зема со POTENCIJAL?

Не мора. POTENCIJAL FORTE може да се користи потполно самостојно- една таблета 30 минути пред сексуалниот однос.
Меѓутоа, доколку освен моменталното дејство се бара и трајно подобрување на потенцијата тогаш се советува истовремена употреба на двата препарата: POTENCIJAL се зема редовно наутро и навечер по една таблета во тек на најмалку месец дена, а се советува и подолго- просечно три месеци. Покрај тоа, POTENCIJAL FORTE се зема една таблета 30 минути пред сексуалниот однос. Важно е да се разбере дека редовното земање на POTENCIJAL има кумулативен ефект- неговото дејство со време станува се посилно, а тоа води и до засилување на дејството на POTENCIJAL FORTE.

Дали освен зајакнување на ерекцијата POTENCIJAL FORTE го продолжува сексуалниот однос и колку?

Да, POTENCIJAL FORTE го продолжува и траењето на односот. Неговото дејство на продолжувањето на траењето на односот беше предмет на посебно истражување кое Д-р.Поповиќ го спроведуваше. Резултатите на тоа истражување се доста сложени и не е лесно на кратко да се изложат. Во зависност од видот на прераната ејакулација продолжувањето на одосот кое се постигнува со примена на POTENCIJAL FORTE е од 30 до околу 400% од првобитното траење на односот. И во случај на прерана ејакулација се советува заедничка примена на POTENCIJAL и POTENCIJAL FORTE, затоа што на тој начин се постигнува подобрување и во оние случаи каде што немало ефект на самиот почеток од примената.

Потенција и вежбање

2016-10-24

Reuters Health: Според најновите сознанија мажите кој имаат проблем со ерекција можат да имаат корист од вежбање и физички активности.

Заштита од бременост

trudnoca featured 2016-09-05

Кога ќе се спомне “ заштита” при сексуален однос обично се мисли на кондом кој дава одредена заштита и од несакана бременост и од полово преносливи болести (ППБ).