Прашања и одговори: Потенцијал

Еве некои од прашањата во врска со POTENCIJAL-от, кои му се поставени на Д-р. Гордан Поповиќ:

На кого му е наменет POTENCIJALот , во однос на годините – наполнив 70 години, дали смеам да го земам?

Најмладиот пациент кој користел POTENCIJAL по препорака на Д-р. Поповиќ имаше 17 години.
Најстариот пациент, или како што често го нарекуваме рекордер на ординацијата, долг низ години беше човекот кој кога дојде во ординацијата имаше полни 89 години. За тоа излегуваа натписи во разни весници.
Сепак, од пред две недели ( времето кога е пишуван одговорот е декември 2013та год.) имаме нов рекордер на ординацијата POTENCIJAL. Тоа е извесен господин кој е роден во 1923та година, значи е во 91-вата година од животот. Тој поради одредени животни околности немал сексуални односи години наназат. Меѓутоа сега запознал пријателка со која посакал да има сексуални односи, но, првите обиди не биле успешни. Дојде на преглед, утврдено е дека постојат објективни шанси нешто да се направи. Со оглед на неговите години, Д-р. Поповиќ се одлучи на најбезбедната варијанта по здравјето, а тоа се таблетите POTENCIJAL. После десетина дена дојде на контрола со одлични вести...

Кои се контраиндикациите за примена на POTENCIJAL, кој не би смеел да го зема ?

POTENCIJAL може да го користат апсолутно сите без разлика на годините и здравствената состојба.
POTENCIJAL е потполно сигурен по здравјето и не може никому да му наштети!
POTENCIJAL е потполно сигурен по здравјето и не може никому да му наштети!
Само оние луѓе кои сигурно знаат дека се алергични на некои од состојките на POTENCIJAL не треба да го земаат. Значи, не тие кои се плашат дека можеби се алергични, туку исклучиво оние кои порано имале алергиска реакција на некоја од состојките не треба да го земаат.
Сите останати може слободно да го користат!
На кутијата на POTENCIJAL стојат неколку предупредувања кога се во прашање кардиоваскуларните заболувања, дијабетичарите, бубрежните и психијатриските болни. Тие предупредувања се ставени од правно-административни причини и немаат некое особено медицинско значење...
Д-р. Поповиќ во текот на изминатите 10 години го препорачуваше POTENCIJAL на сите оние пациенти кои ги имаа горе споменатите здравствени проблеми (дијабет, зголемен крвен притисок, ангина пекторис, прележан срцев инфаркт, мозочен удар...). Токму на овие пациенти беше ризично да им се дава било што друго и Д-р. Поповиќ се одлучуваше за POTENCIJAL како за најсигурен избор!

Колку долго смее да се користи POTENCIJAL?

Искуствата од ординацијата “POTENCIJAL” се следни:

Најдолга континуирана употреба на POTENCIJAL беше од страна на пациент кој го користеше редовно во тек на пет години. Тоа беше по желба на пациентот со оглед на тоа дека беше задоволен со влијанието на POTENCIJAL не само на потенцијата туку и на општата состојба на организмот.

Тој редовно се консултираше со Д-р. Поповиќ и повремено доаѓаше кај него на контроли. Неговата здравствена состојба беше совршена- многу подобра одколку во претходниот период од животот кога не земал POTENCIJAL. Инаку станува збор за пациент кој на почетокот на користењето на POTENCIJAL имаше 52 години.

Почести се сепак примерите на пократка употреба на POTENCIJAL- од неколку недели до неколку месеци што е и најчеста препорака на Д-р. Поповиќ – во пракса тој период е сосема доволен за постигнување на одличен резултат.

Познато е дека проблемите со потенција може да бидат од органска или од психолоша природа. Кај кои се советува POTENCIJAL?

POTENCIJAL со значителен успех се применува и кај органски пореметувања но, и кај психолошки причини. Во зависност од видот и тежината на пореметувањето ќе зависи во која мера ќе биде постигнат успех, но, одредено подобрување може да се очекува кај повеќето луѓе.

Колку долго е потребно да се зема POTENCIJAL за да се видат првите резултати?

Зависи од причината на проблемот. Најчесто подобрувањето се случува веднаш или во првите денови и дополнително се зголемува од ден на ден. Кај помал број луѓе првите ефекти се забележуваат после месец или повеќе денови од почетокот на користењето. Со дополнително користење на POTENCIJAL FORTE 30 минути пред сексуалниот однос се зголемува моменталното дејство на POTENCIJAL и се забрзува појавата на првите позитивни ефекти.

Освен на зајакнување на цврстината на пенисот, дали POTENCIJAL дејствува и на продолжување на траењето на сексуалниот однос?

Да. Треба да се има во предвид дека постојат повеќе видови на кратко траење на односот т.е. предвремена ејакулациа. Д-р. Поповиќ во тек на 20 години практична работа со овие пациенти утврди неколку вида на предвремена ејакулација во зависност од периодот на животот кога се јавил проблемот, должината на траењето на односот, како и влијанието на одредени фактори во смисол на продолжување на односот или одсуство на тоа влијание. Кај одредени групи POTENCIJAL покажа одличен ефект, но, подобрувања иако во помала мерка често се евидентираа и во другите групи. Во пракса, секој кој има проблеми со должината на траење на сексуалниот однос треба да проба со примена на POTENCIJAL ( наутро и навечер по една таблета) и POTENCIJAL FORTE (една таблета 30 минути пред односот) во тек на еден месец. Доколку нема подобрувње се советува консултација со Д-р. Поповиќ.

Дали POTENCIJAL мора да се зема со POTENCIJAL FORTE ?

Не мора. Без оглед дали е во прашање недоволна ерекција, прекратко траење на односот или послаба сексуална желба, може да се зема само POTENCIJAL . Се зема наутро и навечер по една таблета и дополнително две таблети 45-60 минути пред сексуалниот однос. Само доколку се сака појако моментално дејство се советува земање на POTENCIJAL FORTE 30 минути пред сексуалниот однос (наместо две таблети POTENCIJAL).

Потенција и вежбање

2016-10-24

Reuters Health: Според најновите сознанија мажите кој имаат проблем со ерекција можат да имаат корист од вежбање и физички активности.

Заштита од бременост

trudnoca featured 2016-09-05

Кога ќе се спомне “ заштита” при сексуален однос обично се мисли на кондом кој дава одредена заштита и од несакана бременост и од полово преносливи болести (ППБ).