Прашања и одговори: Потенцијал

Еве некои од прашањата во врска со POTENCIJAL-от, кои му се поставени на Д-р. Гордан Поповиќ:

На кого му е наменет POTENCIJALот , во однос на годините – наполнив 70 години, дали смеам да го земам?

Најмладиот пациент кој користел POTENCIJAL по препорака на Д-р. Поповиќ имаше 17 години.
Најстариот пациент, или како што често го нарекуваме рекордер на ординацијата, долг низ години беше човекот кој кога дојде во ординацијата имаше полни 89 години. За тоа излегуваа натписи во разни весници.
Сепак, од пред две недели ( времето кога е пишуван одговорот е декември 2013та год.) имаме нов рекордер на ординацијата POTENCIJAL. Тоа е извесен господин кој е роден во 1923та година, значи е во 91-вата година од животот. Тој поради одредени животни околности немал сексуални односи години наназат. Меѓутоа сега запознал пријателка со која посакал да има сексуални односи, но, првите обиди не биле успешни. Дојде на преглед, утврдено е дека постојат објективни шанси нешто да се направи. Со оглед на неговите години, Д-р. Поповиќ се одлучи на најбезбедната варијанта по здравјето, а тоа се таблетите POTENCIJAL. После десетина дена дојде на контрола со одлични вести...

Кои се контраиндикациите за примена на POTENCIJAL, кој не би смеел да го зема ?

POTENCIJAL може да го користат апсолутно сите без разлика на годините и здравствената состојба.
POTENCIJAL е потполно сигурен по здравјето и не може никому да му наштети!
POTENCIJAL е потполно сигурен по здравјето и не може никому да му наштети!
Само оние луѓе кои сигурно знаат дека се алергични на некои од состојките на POTENCIJAL не треба да го земаат. Значи, не тие кои се плашат дека можеби се алергични, туку исклучиво оние кои порано имале алергиска реакција на некоја од состојките не треба да го земаат.
Сите останати може слободно да го користат!
На кутијата на POTENCIJAL стојат неколку предупредувања кога се во прашање кардиоваскуларните заболувања, дијабетичарите, бубрежните и психијатриските болни. Тие предупредувања се ставени од правно-административни причини и немаат некое особено медицинско значење...
Д-р. Поповиќ во текот на изминатите 10 години го препорачуваше POTENCIJAL на сите оние пациенти кои ги имаа горе споменатите здравствени проблеми (дијабет, зголемен крвен притисок, ангина пекторис, прележан срцев инфаркт, мозочен удар...). Токму на овие пациенти беше ризично да им се дава било што друго и Д-р. Поповиќ се одлучуваше за POTENCIJAL како за најсигурен избор!

Колку долго смее да се користи POTENCIJAL?

Искуствата од ординацијата “POTENCIJAL” се следни:

Најдолга континуирана употреба на POTENCIJAL беше од страна на пациент кој го користеше редовно во тек на пет години. Тоа беше по желба на пациентот со оглед на тоа дека беше задоволен со влијанието на POTENCIJAL не само на потенцијата туку и на општата состојба на организмот.

Тој редовно се консултираше со Д-р. Поповиќ и повремено доаѓаше кај него на контроли. Неговата здравствена состојба беше совршена- многу подобра одколку во претходниот период од животот кога не земал POTENCIJAL. Инаку станува збор за пациент кој на почетокот на користењето на POTENCIJAL имаше 52 години.

Почести се сепак примерите на пократка употреба на POTENCIJAL- од неколку недели до неколку месеци што е и најчеста препорака на Д-р. Поповиќ – во пракса тој период е сосема доволен за постигнување на одличен резултат.

Познато е дека проблемите со потенција може да бидат од органска или од психолоша природа. Кај кои се советува POTENCIJAL?

POTENCIJAL со значителен успех се применува и кај органски пореметувања но, и кај психолошки причини. Во зависност од видот и тежината на пореметувањето ќе зависи во која мера ќе биде постигнат успех, но, одредено подобрување може да се очекува кај повеќето луѓе.

Колку долго е потребно да се зема POTENCIJAL за да се видат првите резултати?

Зависи од причината на проблемот. Најчесто подобрувањето се случува веднаш или во првите денови и дополнително се зголемува од ден на ден. Кај помал број луѓе првите ефекти се забележуваат после месец или повеќе денови од почетокот на користењето. Со дополнително користење на POTENCIJAL FORTE 30 минути пред сексуалниот однос се зголемува моменталното дејство на POTENCIJAL и се забрзува појавата на првите позитивни ефекти.

Освен на зајакнување на цврстината на пенисот, дали POTENCIJAL дејствува и на продолжување на траењето на сексуалниот однос?

Да. Треба да се има во предвид дека постојат повеќе видови на кратко траење на односот т.е. предвремена ејакулациа. Д-р. Поповиќ во тек на 20 години практична работа со овие пациенти утврди неколку вида на предвремена ејакулација во зависност од периодот на животот кога се јавил проблемот, должината на траењето на односот, како и влијанието на одредени фактори во смисол на продолжување на односот или одсуство на тоа влијание. Кај одредени групи POTENCIJAL покажа одличен ефект, но, подобрувања иако во помала мерка често се евидентираа и во другите групи. Во пракса, секој кој има проблеми со должината на траење на сексуалниот однос треба да проба со примена на POTENCIJAL ( наутро и навечер по една таблета) и POTENCIJAL FORTE (една таблета 30 минути пред односот) во тек на еден месец. Доколку нема подобрувње се советува консултација со Д-р. Поповиќ.

Дали POTENCIJAL мора да се зема со POTENCIJAL FORTE ?

Не мора. Без оглед дали е во прашање недоволна ерекција, прекратко траење на односот или послаба сексуална желба, може да се зема само POTENCIJAL . Се зема наутро и навечер по една таблета и дополнително две таблети 45-60 минути пред сексуалниот однос. Само доколку се сака појако моментално дејство се советува земање на POTENCIJAL FORTE 30 минути пред сексуалниот однос (наместо две таблети POTENCIJAL).

Кои се контраиндикации за употреба на POTENCIJAL FORTE – кој не би смеел да се зема?

POTENCIJAL FORTE може да го користат апсолутно сите без разлика на годините и здравствената состојба.
POTENCIJAL FORTE е потполно сигурен по здравјето и не може никому да наштети!
Постојат одредени околности кога неговата примена не се препорачува, значи може ,но, не се препорачува на: бремени жени, доилки, лица помлади од 18 години и на оние кои сигурно знаат дека се пречуствителни на некои од состојките.
Само оние луѓе кои сигурно знаат дека се алергични на некои од состојките на POTENCIJAL не треба да ги земаат. Значи, не тие кои се плашат дека можеби се алергични, туку исклучиво оние кои порано имале алергиска реакција на некоја од состојките не треба да го земаат.
Сите останати може слободно да го користат!
На кутијата на POTENCIJAL FORTE стојат неколку предупредувања кога се во прашање кардиоваскуларните заболувања, дијабетичарите, бубрежните и психијатриските болни. Тие предупредувања се ставени од правно-административни причини и немаат некое особено медицинско значење.Д-р. Поповиќ во текот на изминатите 10 години го препорачуваше POTENCIJAL на сите оние пациенти кои ги имаа горе споменатите здравствени проблеми (дијабет, зголемен крен притисок, ангина пекторис, прележан срцев инфаркт, мозочен удар...). Токму на овие пациенти беше ризично да им се дава било што друго и Д-р. Поповиќ се одлучуваше за POTENCIJAL како за најсигурен избор! Исто важи и за POTENCIJAL FORTE. Иако е неколку пати појак од POTENCIJAL, POTENCIJAL FORTE е апсолутно сигурен по здравјето.

Дали POTENCIJAL FORTE мора да се зема со POTENCIJAL?

Не мора. POTENCIJAL FORTE може да се користи потполно самостојно- една таблета 30 минути пред сексуалниот однос.
Меѓутоа, доколку освен моменталното дејство се бара и трајно подобрување на потенцијата тогаш се советува истовремена употреба на двата препарата: POTENCIJAL се зема редовно наутро и навечер по една таблета во тек на најмалку месец дена, а се советува и подолго- просечно три месеци. Покрај тоа, POTENCIJAL FORTE се зема една таблета 30 минути пред сексуалниот однос. Важно е да се разбере дека редовното земање на POTENCIJAL има кумулативен ефект- неговото дејство со време станува се посилно, а тоа води и до засилување на дејството на POTENCIJAL FORTE.

Дали освен зајакнување на ерекцијата POTENCIJAL FORTE го продолжува сексуалниот однос и колку?

Да, POTENCIJAL FORTE го продолжува и траењето на односот. Неговото дејство на продолжувањето на траењето на односот беше предмет на посебно истражување кое Д-р.Поповиќ го спроведуваше. Резултатите на тоа истражување се доста сложени и не е лесно на кратко да се изложат. Во зависност од видот на прераната ејакулација продолжувањето на одосот кое се постигнува со примена на POTENCIJAL FORTE е од 30 до околу 400% од првобитното траење на односот. И во случај на прерана ејакулација се советува заедничка примена на POTENCIJAL и POTENCIJAL FORTE, затоа што на тој начин се постигнува подобрување и во оние случаи каде што немало ефект на самиот почеток од примената.

Дали PROSTATE POTENCIJAL освен на простатата влијае и на потенцијата?

Да, позитивно влијае на потенцијата. Мажите кои го земаат освен намалување на симптомите од страна на простата имаат и подобра сексуална функција. Меѓутоа, доколку се поизразени симптомите со потенцијата, тогаш се советува покрај PROSTATE POTENCIJAL да се зема и POTENCIJAL – наутро и навечер по една таблета од двата препарата во тек на три месеци. Дополнително може да се земе и една таблета POTENCIJAL FORTE пола час пред сексуалниот однос за зголемено моментално дејство.

Дали постојат контраиндикации за примена на PROSTATE POTENCIJAL?

Нема контраиндикации. PROSTATE POTENCIJAL е потполно сигурен по здравјето и може да го користат сите мажи без оглед на здравствената состојба.

Имам 53 години и немам зголемена простата. Дали би било корисно за мене да земам PROSTATE POTENCIJAL?

Редовното земање на PROSTATE POTENCIJAL во Ваши години секако е корисно и допринесува за полесно функционирање на простатата и подобра потенција.

Докторот ми рече дека имам нешто зголемена простата, но јас немам никакви потешкотии, дали да земам PROSTATE POTENCIJAL?

Добро е што до сега немате никакви потешкотии. Сепак, како и кај претходното прашање, земањето на PROSTATE POTENCIJAL допринесува за подобро функционирање на простатата што може да помогне за покасно појавување на првите симптоми.

Имам зголемена простата, потешко го празнам мочнит меур и често имам бактерии во мокрачата. Може ли да ми помогне PROSTATE POTENCIJAL?

Секако. PROSTATE POTENCIJAL ќе допринесе за намалување на симптомите и за поефикасна борба против бактериите.
Во такви ситуации Д-р. Поповиќ советува заедничка примена на PROSTATE POTENCIJAL и URO POTENCIJAL. Треба да се зема наутро и навечер по една таблета од двата препарата во тек на подолг временски период (од неколку недели до неколку месеци).

Имам чести инфекции на мочниот меур. Како да го користам URO POTENCIJAL?

Доколку инфекциите често се јавуваат , тогаш се советува долготрајна примена на URO POTENCIJAL и тоа три пати дневно по една таблета во тек на најмалку три месеци. Покрај тоа Д-р. Поповиќ советува и задолжителен преглед кај уролог затоа што честите инфекции на мочниот меур може да се последица на одредени уролошки пореметувања кои мора да се отстранат за да се постигне трајно решение.

Дали URO POTENCIJAL може да го користат и жени?

Секако. URO POTENCIJAL е препарат кој се препорачува кај уринарни инфекции и кај мажи и кај жени, без разлика.
Имам зголемена простата и користам PROSTATE POTENCIJAL.

Дали би ми користела примена и на URO POTENCIJAL?

Кај зголемена простата отежнато е празнењето на мочниот меур што доведува до полесен развој на уринарни инфекции. Поради тоа тие се чести придружници на зголемена простата. Од таа причина се советува заедничка примена на URO POTENCIJAL и PROSTATE POTENCIJAL – наутро и навечер по една таблета од двата препарата. Покрај тоа што дејствува антибактериски URO POTENCIJAL има таков состав кој исклучително добро влијае и на простатата, така да неговата примена е многу корисна кај луѓето кои имаат зголемена простата.

Дали е корисно земање на URO POTENCIJAL и во ситуација кога немам никакви потешкотии?

URO POTENCIJAL одлично влијае на празнење и на чистење на бубрегот и целиот мокрачен систем. Покрај тоа допринесува за зголемување на отпорноста на уринарниот тракт и ја намалува можноста од настанување на инфекции. Повремена примена е многу корисна и ако немате било какви потешкотии. Се советува примена на секои шест месеци по три недели, три пати дневно по една таблета.

Потенција и вежбање

2016-10-24

Reuters Health: Според најновите сознанија мажите кој имаат проблем со ерекција можат да имаат корист од вежбање и физички активности.

Заштита од бременост

trudnoca featured 2016-09-05

Кога ќе се спомне “ заштита” при сексуален однос обично се мисли на кондом кој дава одредена заштита и од несакана бременост и од полово преносливи болести (ППБ).