Капсулата за машкост и Србите

Спроведовме мини анкета со цел да дознаеме какво е однесувањето на мажите, нивното мислење како и мислењето на нивните партнерки кога се во прашање т.н. “капсули на машкоста”.

Имавме многу дилеми околу тоа прашање, бидејќи очекувавме дека мажите по природа на нештатат имаат тенденција да не признаваат дека користат било што, бидејќи тоа би упатувало дека тие не се “доволно” потентни или дека “нешто не ево ред”.

Но, изненадени сме што голем број мажи сметаат дека користењето на “капусли за машкост” е сосема “cool” и дека е во тренд – околу 56% од анкетираните. Едноставно, во тоа виделе можност уште повеќе да уживаат во сексот и тие и нивнитепартнерки.

Исто така, сметавме дека голем дел од мажите кријат од своите партнерки дека користат капсули за машкост и се изненадивме со податокот дека тоа го прават само 48% од нив. Значи секој втор маж смета дека нема никакви причини партнерката да не знае за тоа. Некои од нив намерно кажувале на партнерките дека земале капсули бидејќи тоа дополнително ја кревало тензијата и возбудата во исчекување на добар секс кај двајцата и претставувала прекрасна вербална предигра.

Сметам дека нивно повремено земање е ОК!

Мојата партнерка знае за тоа!

Ги користам иако немам никакви проблеми со потенција

Не би имала ништо против мојот партнер да користи “ капсули на машкоста”

Следно, повеќе од 60% од мажите земаат капсули за машкост иако немаат никакви проблеми со потенцијата. Наведуваат дека тоа го прават од љубопитност и желба да внесат новост во сексуалниот живот, исто како што би пробале нова поза или водење љубов на некое необично место.

И на крај, во разговор со жените дојдовме до заклучок дека претходно наведеното однесување на мажите не е чудно бидејќи исто така голем број на жени не би имале ништо против доколку мажите испробаат било што што би го подобрило сексот.

Иако бројот на интервјуирани испитаници е релативно мал и наведените резултати не можат да се сметаат за апсолутно прецизни, очигледен е трендот се повеќе мажи и жени позитивно да гледаат на идејата со употреба на капсули за машкост дополнително да го збогатат сексуалниот живот.

Потенција и вежбање

2016-10-24

Reuters Health: Според најновите сознанија мажите кој имаат проблем со ерекција можат да имаат корист од вежбање и физички активности.

Заштита од бременост

trudnoca featured 2016-09-05

Кога ќе се спомне “ заштита” при сексуален однос обично се мисли на кондом кој дава одредена заштита и од несакана бременост и од полово преносливи болести (ППБ).